Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cea mai mare' conferinţă europeană privind drepturile omului, anulată de OSCE din cauza coronavirusului

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Reuniunea anuală a Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate în Europa (OSCE), prezentată drept "cea mai mare" conferinţă europeană privind drepturile omului, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat vineri organizaţia, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"Statele participante au decis în unanimitate că aceasta nu va avea loc în 2020 din cauza circumstanţelor unice, imprevizile şi fără precedent legate de pandemia de coronavirus", a explicat organismul cu sediul la Viena într-un comunicat. "Decizia prin consens (...) nu stabileşte niciun precedent pentru organizarea ei în viitor", a precizat preşedinţia albaneză a OSCE.

Prezentată de OSCE drept "cea mai importantă conferinţă europeană anuală privind drepturile omului", această reuniune reuneşte sute de reprezentanţi ai celor 57 de state participante, care au posibilitatea de a dialoga cu apărători ai drepturilor omului.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Creată la momentul Războiului Rece, OSCE reprezintă un forum de negociere pentru securitate şi drepturile omului care acoperă întreaga Europă, Turcia, fostele republici din spaţiul sovietic, dar şi SUA şi Canada.

De la jumătatea lui iulie, OSCE, afectată de divizări recurente, este privată de conducere, din cauza dezacordurilor între statele membre, între care Rusia, care cere o reechilibrare Est-Vest a principalelor funcţii.

Potrivit unui diplomat care a discutat în septembrie cu AFP sub acoperirea anonimatului, mai multe state membre se opun cu regularitate în ultimii ani participării la reuniunea privind drepturile omului a unor ONG-uri recunoscute de ţările occidentale, dar neacceptate de ele sau considerate entităţi care susţin terorismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.