Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare CREȘTERE a deceselor de la începutul pandemiei în Rusia: peste 9.500 de cazuri într-o zi

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

Rusia a raportat sâmbătă un număr de 9.623 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere de la începutul pandemiei. În total sunt 124.054 infectate, cele mai multe în Moscova, potrivit Reuters.

Numărul deceselor în Rusia a crescut la 1.222 după ce 57 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, a anunţat centrul rusesc de răspuns la criza de coronavirus, după ce a revizuit cifra raportată în ziua precedentă, relatează Mediafax.ro.

Rusia se află parţial în carantină de la sfârşitul lunii martie, având ca scop reducerea răspândirii noului coronavirus.

La Moscova, persoanele care nu au obţinut un permis special pentru libera circulaţie, nu pot decât să îşi părăsească locuinţele pentru a face cumpărături, pentru a-şi plimba câinii şi pentru a arunca gunoiul.

Citește și: Alexandru Rafila, despre repornirea economiei: 'Angajatorii ar trebui să decaleze programul de lucru. Trebuie schimbat și conceptul de curățenie'

Preşedintele Vladimir Putin a dispus ca măsurile restrictive, numite zile nelucrătoare, să continue până pe 11 mai inclusiv, când ţara va încheia sărbătorirea Zilei Muncii şi Ziua Victoriei.

În ciuda unui număr relativ redus de cazuri şi decese în comparaţie cu Statele Unite, Italia şi Spania, care au fost cel mai puternic afectate de boală, curba de infectare din Rusia nu a ajuns la un vârf.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a făcut un apel sâmbătă localnicilor pentru a continua să se autoizoleze. El a spus că numărul pacienţilor aflaţi în stare critică este în creştere, dar nu a ajns la cel mai pesimist scenariu.

„Cu toate acestea, este evident că ameninţarea este în creştere”, a spus el pe blogul său.

Sobyanin a declarat pentru postul de televiziune Rossiya-1 că autorităţile din Moscova pot reduce numărul de permise digitale emise pentru călătoriile în oraş, dacă situaţia se agravează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.