Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare investiție a unui oficial român! Fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro, deși nu are mașină personală!

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

Fostul ministru Ion Ștefan bifează un record. Acesta a perfectat cea mai mare investiție a unui oficial român. Conform decarației de avere, acesta și-a cumpărat titluri de stat în valoare de trei milioane de euro, o sumă uriașă pentru un om plătit de la stat, însă Ion Ștefan are afaceri și în privat.

Potrivit declarației de avere, acesta a investit în ultimul în în titluri de stat, iar valoarea este una uriașă: 2,99 de milioane de euro în titluri de valoare la Ministerul Finanțelor. Este cea mai mare investiție în titluri de stat făcută de un oficial român. Totodată, Ion Ștefan nu a declarat nici măcar un cont bancar pe numele său sau al soției, deși, încasează indemnizația de parlamentar pe card. Fostul ministru nu are mașină personală și nici nu deține bunuri de valoare, sub formă de metale prețioase, bijuterii sau obiecte de artă, notează Realitatea.

Ion Ștefan este asociat în patru societăți comerciale, toate cu sediul în Vrancea: Balcanic Prod, Balcanic CPP, Balcanic Stretch și Balcanic BOPP. Cea mai profitabilă dintre ele este prima, cu o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, pe anul 2022. La rubrica venituri, deputatul a trecut indemnizația de parlamentar, 131.500 de lei și o chirie în valoare de 1.200 de lei.

Doar din dividende, Ion Ștefan a obținut 2,41 milioane lei, de la Balcanic Prod și 862.000 de lei de la Balcanic CPP. Deputatul nu și-a ridicat însă dividendele, potrivit cele mai recente declarații de avere. Soția deputatului, Mirela Ștefan, apare ca angajată la una dintre firmele acestuia, cu un venit anual de doar 17.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.