DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cea mai mare investiţie în parcul industrial din Oradea, în valoare de 125 de milioane de euro

wallpaperflare.com
euro bancnota

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea a anunţat marţi cea mai mare investiţie în oraş prin societatea Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, care intenţionează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness I, din str. Borşului, o nouă locaţie de producţie în valoare de 125.000.000 euro, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 147.000 mp.

"Această investiţie se va realiza etapizat şi a rezultat in urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investiţie de la înfiinţarea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea SA. până in prezent," se arată în comunicatul ADLO.

Contractul privind investiţia s-a semnat marţi, 28.06.2022, de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanţii Societăţii ADLO SA., respectiv reprezentanţii Societăţii Andreas STIHL Power Tools SRL.

Compania STIHL activează in domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesionişti şi consumatori exigenţi, şi şi-a exprimat intenţia de a desfăşura în Parcul industrial Eurobusiness I activităţile specifice domeniului de activitate şi a oricăror altor activităţi conforme cu Regulamentul de funcţionare al parcului industrial, potrivit Agerpres.ro.

Compania preconizează începerea producţiei in Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru început un număr de 150 de locuri de muncă.

"Aceasta reprezintă o investiţie strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilităţile oferite investitorilor, dar şi buna colaborare dintre mediul public şi cel privat au avut un rol esenţial în evoluţia şi dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judeţului Bihor, atingând un total de investiţii atrase până în prezent de 0,55 miliarde de euro" a declarat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Reprezentanţii companiei STIHL au ales Oradea datorită poziţionării geografice. Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producţie şi achiziţii a declarat că STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană.

"Oraşul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la pieţele care sunt importante pentru noi, ci şi prin infrastructura dezvoltată corect şi condiţiile economice bune," a precizat reprezentantul companiei.

Această investiţie reprezintă încă o dovadă a deschiderii şi efortului depus de municipalitate în dezvoltarea infrastructurii oraşului şi a facilităţilor oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât în ceea ce priveşte serviciile oferite precum şi datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani.

"Suntem recunoscători pentru buna colaborare şi dorim să mulţumim pe această cale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini," a declarat directorul general ADLO S.A., Alina Silaghi.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.