Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare MINCIUNĂ produsă de Ludovic Orban și propagată de Klaus Iohannis - OPINIE

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Toamna se numără bobocii! Este o vorbă din bătrâni, iar România se încadrează, mai bine ca oricând, în expresie. În această toamnă, PSD a rămas fără putere. Viorica Dăncilă a fost demisă, Ludovic Orban, președintele PNL, a ajuns premier, iar candidatul susținut de liberali la prezidențiale, Klaus Iohannis, a administrat cea mai dureroasă înfrângere celor de la PSD din toată istoria partidului. PNL încă mai numără bobocii, după ce a început înlocuirea oamenilor din PSD cu liberali în fruntea tuturor instituțiilor publice.

Dar, tot toamna se numără și minciunile. PNL pare să vrea să dețină supremația în domeniu. ”Pentru pensii pur și simplu nu au fost prevăzuți bani.”, a spus, pe 26 noiembrie, Klaus Iohannis, după discuțiile cu premierul Ludovic Orban și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. Ultimii doi ne spuneau, tot la finalul lui noiembrie, în mai multe zile, că PSD nu a prevăzut bani pentru plata pensiilor pe ultimele două luni ale anului, adică pe noiembrie și decembrie.

Atenție, declarațiile președintelui sunt din urmă cu 6 zile, dar, la 11 zile după ce pensionarii își primiseră pensiile pe luna noiembrie și cu două zile înainte de ședința de guvern în care urma să se facă rectificarea bugetară. Așadar, președintele, premierul și ministrul de Finanțe declarau că nu sunt bani de pensii pe noiembrie, în condițiile în care acestea fuseseră deja plătite! Pentru cei care nu știu, plata pensiilor începe pe 1 ale lunii și se încheie, de obicei, pe 15 ale lunii. Deci, la 1, fie că e noiembrie, fie că e ianuarie, poștașii trebuie să aibă banii fizici, în multe cazuri, sau banii să fie în conturile pensionarilor programați a primi pensiile în acea zi.

Pe 28 noiembrie, joia trecută, Guvernul a făcut rectificarea mult așteptată. Valoarea totală lunară a pensiilor din România plătite de la buget este de minimum 6,4 miliarde de lei. Dacă este să ne luăm după Iohannis, Orban și Cîțu, la rectificare, pentru că PSD nu a prins pensiile în buget, ar fi trebuit să fie alocată suma de bani necesară, adică 6,4 miliarde de lei. Culmea, în documentele semnate de Guvern aflăm că Ministerul Muncii a primit suma de aproape 4 miliarde de lei, din care, atenție!, se plătesc salarii, alocații, pensii, indemnizații de concediu, de handicap, ș.a.m.d. Însă, din aceste aproape 4 miliarde, la pensii au fost date numai 625 de milioane de lei, adică sub 10% din suma presupusă a lipsi, conform spuselor președintelui și premierului. În realitate, din cele 6,4 miliarde, PSD nu a prevăzut suma dată de Orban, adică 625 de milioane de lei. Guvernul Viorica Dăncilă a plătit integral pensiile pe noiembrie, contrar celor declarate de Iohannis, iar pentru decembrie a alocat 90% din necesar, adică peste 5,8 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.