Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare operațiune mondială împotriva dark web s-a soldat cu 179 de arestări

hacker

O vastă operaţiune care i-a vizat pe infractorii de pe "dark web", partea ascunsă a internetului, a permis arestarea a 179 de presupuşi vânzători de produse ilicite în SUA şi în Europa, a anunţat marţi agenţia europeană de poliţie Europol, relatează AFP.

Forţele de ordine americane au arestat 121 de persoane, în timp ce alţi suspecţi au fost reţinuţi în Germania, Regatul Unit, Olanda, Austria şi Suedia, a anunţat Europol într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

Potrivit agenţiei cu sediul la Haga, suspecţii efectuau zeci de mii de vânzări de produse ilicite pe "dark web", care este plin de activităţi ilegale.

Operaţiunea, la care au participat diverse agenţii guvernamentale americane, printre care şi FBI, a dus la confiscarea a peste 5,5 milioane de euro (6,5 milioane de dolari) în bani şi monede virtuale.

Citește și: Tăriceanu: ‘I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună’

Poliţia a confiscat şi circa 500 kg de droguri, în special fentanil, oxicodonă şi heroină, precum şi circa 60 de arme de foc, a precizat Europol, care a coordonat operaţiunea împreună cu unitatea europeană de cooperare judiciară Eurojust.

Acest anunţ "le trimite un mesaj puternic" infractorilor activi pe "dark web", estimează Edvardas Sileris, şeful Centrului european de combatere a criminalităţii cibernetice din cadrul Europol.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente

"Internetul ascuns nu mai este ascuns şi activitatea voastră anonimă nu mai este anonimă. Forţele de ordine sunt hotărâte să-i urmărească pe infractori, indiferent unde operează, fie în stradă, fie în spatele unui calculator", a declarat Sileris, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.