Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare pânză artistică din lume, realizată de britanicul Sacha Jafri, va fi vândută în beneficiul copiilor din ţările sărace

https://robbreport.com/
sacha jafri panza

Fragmente din cea mai mare pânză de artă din lume vor fi vândute la licitaţie, în Dubai, pentru a strânge milioane de dolari care să îi vor ajuta pe copiii din ţările sărace, a declarat artistul britanic Sacha Jafri, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

"Journey of Humanity (Voyage de l'Humanité)" măsoară 1.980 de metri pătraţi, a fost împărţită în 70 de bucăţi încadrate pentru a fi vândute la licitaţie în următorii doi ani.

Aceste subdivizii colorate şi de diferite mărimi au fost expuse pe zidurile luxosului hotel Atlantis din Dubai.

Sacha Jafri a lucrat la această frescă-gigant cât două terenuri de fotbal în acest hotel unde a fost izolat anul trecut.

Guinness a recunoscut această operă

Citește și: BREAKING DOSAR Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost 'ÎMPACHETAT' de ofițeri sub acoperire - Cum au aflat procurorii DIICOT că tânărul vinde droguri de mare risc

Ambiţia acestei vânzări este să adune cel puţin 30 de milioane de dolari (24,5 milioane de euro) pentru a finanţa iniţiative legate de sănătatea şi educaţia copiilor din ţările sărace.

"Nu vreau să fie o iniţiativă izolată. Vreau să ajut cu adevărat la schimbarea lumii şi modalitatea este de a oferi acces la internet celor mai sărace comunităţi", a declarat pentru AFP artistul în vârstă de 44 de ani, stabilit la Dubai. Plin de speranţă, el a adăugat: "Putem astfel să transmitem mai uşor cunoştinţele şi să oferim o adevărată educaţie copiilor defavorizaţi".

Timp de şapte luni şi cu un ritm de 18 până la 20 de ore pe zi, Sacha Jafri a lucrat la fresca sa aplicând 300 de straturi şi folosind mai mult de 5.000 de litri de vopsea şi 1.000 de pensule.

Această muncă titanică a fost încheiată în septembrie, cu puţin timp înainte ca Guinness să confirme că este vorba despre cea mai mare pânză artistică din lume. Copiii din 140 de ţări au participat indirect la operă, trimiţându-i lui Sacha Jafri câte un desen, o adevărată sursă de inspiraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.