Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare tabără de refugiaţi din lume va găzdui un centru medical COVID

http://www.montblanc.com
UNICEF

UNICEF construieşte un centru de izolare şi tratament de 210 paturi în localitatea Cox's Bazar, cea mai mare tabără de refugiaţi din lume, după ce două persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, scrie CNN.

Aproape un milion de refugiaţi Rohingya trăiesc în tabăra din Bangladesh pentru a scăpa de violenţa şi persecuţiile din Myanmar.

Unul dintre cazurile confirmate a fost un refugiat Rohingya, în timp ce celălalt a fost un cetăţean din Bangladesh, care locuieşte în zona din apropierea lagărelor, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Autorităţile locale au început testarea altor refugiaţi din tabere şi încearcă să-i izoleze pe cei care ar fi putut intra în contact cu persoanele infectate.

„Identificarea primului caz pozitiv de COVID-19 în lagărele de refugiaţi Rohingya din Bangladesh reprezintă un scenariu de coşmar”, a declarat Daniel P. Sullivan, reprezentantul unui ONG care luptă pentru drepturile omului.

Bangladesh are peste 20.000 de cazuri confirmate de coronavirus, cu 298 de decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.