Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare teapa din lume: 7,6 miliarde de dolari

enational.ro
china

Politia din China a arestat 21 de persoane implicate in activitatile platformei de creditare peer-to-peer (persoana la persoana) Ezubao, o schema Ponzi in care au fost atrase fonduri de circa 50 de miliarde de yuani (7,6 miliarde de dolari) de la aproximativ 900.000 de investitori.

Peste 95% dintre proiectele de pe platforma de finantare au fost false, potrivit agentiei de presa Xinhua, citata de publicatia britanica The Guardian. Printre cei arestati se afla si Ding Ning, cel care a lansat Ezubao in iulie 2014. Aceasta este cea mai mare inselatorie descoperita pana in prezent in China in sectorul de creditare persoana la persoana, care s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si a ramas in mare masura nereglementat. Politia a folosit doua excavatoare pentru a dezgropa aproximativ 1.200 de registre contabile ale Ezubao, ingropate de conducerea companiei, potrivit Xinhua. Site-ul web al Ezubao a fost oprit, iar birourile din Beijing ale Yucheng Group, companie al carei presedinte este Ding Ning, au fost de asemenea inchise.

Citește și: Jurnalistă de la televiziunea publică, agresată sexual în timpul unei transmisiuni în direct / VIDEO

Ce este schema Ponzi

O schema Ponzi este o operatiune investitionala frauduloasa ce implica plata unor profituri deosebit de mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane si nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat in realitate. Acest sistem piramidal a primit numele de la Charles Ponzi, care prin anii ‘20 a inselat mii de cetateni din New England, convingandu-i sa investeasca intr-o schema de speculatii cu marci postale. In acea perioada dobanda anuala la conturile bancare era de 5%. Ponzi a promis ca poate oferi un profit de 50% in numai 90 de zile.

Citește și: ȘOCANT Ai văzut-o în Playboy, dar a murit la numai 34 de ani / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.