Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai misterioasă dispariţie din ultimii ani: Ce se întâmplă cu averea unui fost oficial

bani

Unul dintre cazurile învăluite în mister în România ultimilor ani este cel al dispaţiei fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar (fost şef ANAF), Codruţ Marta. Acesta este de negăsit de trei ani, deşi a fost dat în urmărire generală, iar rudele sale se luptă pentru a-i prelua averea.

În primăvară, fratele sau a făcut o cerere în instanţă care viza curatela, adică cerea magistraţilor să-i administreze averea acestuia, însă solicitarea a fost respinsă. Adrian Marta a făcut apel, însă în joc au intrat şi părinţii fostului şef de cabinet al lui Blejnar, dar şi Andreea, soţia lui. "Admite în principiu intervenţia în interes propriu formulată de intervenientă Marta Andreea Elena", au decis judecătorii, care au acceptat şi cerea părinţilor lui Codruţ Marta, scrie cancan.ro.

Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională după ce a dispărut în 2012, pe numele lui solicitându-se un mandat de arestare pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. De atunci nu i s-a mai dat de urmă, iar anchetatorii cred că acesta nu mai este în viaţă. Bărbatul este cercetat alături de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de euro, dar şi de sprijinire a unui grup infracţional organizat. Procurorii spun că membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţă internă.

Andreea, soţia lui Codruţ Marta, şi sora acesteia, au fost arestate în urmă cu trei ani după ce au fost acuzate de procurori că au coordonat o reţea de prostituate de lux, însă au fost eliberate ulterior, fiind cercetate în libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.