Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai proastă veste pentru românii din Marea Britanie: Anunțul făcut la Bruxelles după Brexit

brexit

Uniunea Europeană este gata să înceapă de astăzi procedura de ieşire a Regatului Unit din blocul comunitar ca urmare a votului în favoarea Brexit, a afirmat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la summitul european la Bruxelles, relatează AFP. Vestea este una proastă și pentru românii din Regat, pentru că în acest fel perioada de ieșire din UE se scurtează.

''Europa este gata să înceapă procedura de ieşire a regatului din UE chiar de astăzi, fără entuziasm, după cum vă puteţi imagina. Acesta nu este scenariul la care visăm'', a declarat Tusk în faţa jurnaliştilor.

Citește și: Mai tari decât Einstein: Ei sunt cei mai deștepți actori și artiști din lume

Liderii din UE ar urma să aibă în septembrie un summit informal în format de 27 de membri, pentru a discuta despre ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit unei propuneri despre care Donald Tusk a afirmat că o va face la summitul european de două zile care începe marţi la Bruxelles.

Săptămâna trecută, aproximativ 52% dintre britanici au optat pentru Brexit. Premierul britanic, David Cameron, se va întâlni în cursul zilei de astăzi cu cei 27 de omologi ai săi din UE pentru prima dată de la referendumul din 23 iunie, pentru a discuta despre următorii paşi. Miercuri, liderii din UE vor avea un summit informal, fără David Cameron.

Citește și: Doamne, mare Ți-e grădina! I-a dat ca surdu’n clopot: Au fost filmați când făceau sex în clopotniță / VIDEO

Discuţiile informale propuse de Tusk pentru septembrie ar putea avea loc la Bratislava, deoarece Slovacia va prelua la 1 iulie preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE. La reuniune nu va participa şi Marea Britanie, a precizat o sursă sub rezerva anonimatului, potrivit DPA citată de agerpres.ro.

Citește și: Acestea sunt cele mai tari glume cu și despre Brexit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.