Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai puternică alianță din istorie taie aripile Ucrainei: Este puțin probabil să existe un război între Rusia și NATO

Inquam Photos / Octav Ganea
convoaie militare NATO România

În timp ce războiul Rusiei în Ucraina se întețește, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este puțin probabil să existe un război în toată regula între Rusia și Alianță.

Jens Stoltenberg a acordat, joi seara, un interviu lui Christiane Amanpour, la CNN, și a apreciat că unitatea manifestată de țările NATO a redus probabilitatea unui război la scară largă.

Cu toate acestea, el a spus că situația din teren, în Ucraina, este „extrem de imprevizibilă” și că NATO se confruntă cu o nouă realitate, fiind nevooe să fie pregătită pentru o perioadă lungă de timp.

Secretarul general al NATO, care ar fi trebuit să devină șeful Băncii Centrale a Norvegiei la sfârșitul acestui an, va rămâne în continuare la conducerea Alianței, având în vedere situația din Ucraina.

„Mă simt privilegiat pentru a treia oară, de fapt, să îmi prelungesc mandatul”, a spus Stoltenberg.

Întrebat dacă munca sa de la NATO este mai importantă decât cea de la Banca Centrală a Norvegiei, Stoltenberg a răspuns: „Simt că este mai importantă”, adăugând că, dacă poate face ceva pentru a împiedica escaladarea acestui conflict între Rusia și NATO, atunci „simt că este o sarcină extrem de importantă de făcut”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.