Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai puternică armată din lume depinde de 'sultanul' Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

SUA negociază să mărească achizițiile de explozibili din Turcia, pentru a spori producția de obuze de artilerie, totul pe fondul eforturilor aliaților de a furniza muniție Ucrainei, informează Bloomberg pe 27 martie, citând oficiali anonimi familiarizați cu chestiunea.

  • Ucraina se confruntă cu o penurie critică de obuze, deoarece finanțarea de 60 de miliarde de dolari din SUA rămâne blocată în Congres. Întârzierile în asistența militară au avut deja un impact direct asupra câmpului de luptă, contribuind la pierderea orașului cheie din prima linie, Avdiivka.

Livrările Turciei de trinitrotoluen (TNT) și nitroguanidină, care este folosită drept combustibil, ar fi „esențiale” în producția de obuze de 155 mm standard NATO și ar putea tripla producția, au declarat surse pentru Bloomberg.

Așteptări

Liniile de producție ale companiei turce de apărare Repkon vor produce aproximativ 30% din toate munițiile de artilerie de 155 mm fabricate în SUA până în 2025, potrivit Bloomberg.

De asemenea, Pentagonul a achiziționat 116.000 de cartușe de muniție de la compania turcă Arca Defense pentru livrări anul acesta, fiind așteptate și alte achiziții pentru anul viitor, au declarat sursele agenției de presă.

Oficiali occidentali anonimi au declarat pentru Bloomberg că producția de muniție în SUA și Europa ar putea „crește semnificativ” în 2025 și anul următor, pe măsură ce marile companii de apărare și furnizorii mai mici încep să-și intensifice producția.

Context

Rusia produce aproape 250.000 de muniții de artilerie lunar, sau aproximativ 3 milioane pe an, adică de aproape trei ori mai multe muniții de artilerie decât le pot trimite SUA și Europa în Ucraina, a relatat CNN, citând estimări ale serviciilor de informații NATO și surse anonime familiare cu chestiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.