Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai sexi limbă din lume

limba

Un studiu efectuat de aplicaţia Babel pentru studierea limbilor străine arata topul celor mai sexi limbi din lume, dar si cele mai putine sexi, scrie miercuri ziarul 'Le Figaro'.

Franceza este limba cea mai sexi din lume, urmată de italiană şi spaniolă, spune studiul.

Un număr de 14.000 de utilizatori din întreaga lume ai aplicaţiei au fost invitaţi să numească accentele şi limbile pe care el consideră 'cele mai sexi'.

Utilizatorii ne-francofoni au optat în cea mai mare parte (34% din voturi) pentru franceză, italiană (24,4 %) şi spaniolă (15,8 %). Franceza conduce şi în topul privitor la atracţia exercitată de accentul din vorbire, fiind aleasă de 37,4 % dintre respondenţi. Locurile următoare, la mare distanţă, sunt ocupate de accentul italian şi cel englezesc. 

La polul opus, apreciate drept cele mai puţin sexi limbi, se află germana şi chineza.

Situaţia este diferită în ţările francofone, unde italiana este de departe cea mai sexi limbă, cu 45 % dintre opţiunile exprimate, urmată în top de engleză. Cel mai admirat accent este însă cel englez (39 % din voturi), înaintea celui italian şi spaniol. 

Concluzia îmbucurătoare a sondajului este însă că limbile străine - indiferent dacă sunt sau nu sexi - nu reprezintă o barieră de netrecut pentru îndrăgostiţi, având în vedere că între 83 şi 95 % (în funcţie de ţară) dintre participanţi au afirmat că sunt dispuşi să înveţe o nouă limbă din motive sentimentale. 

Dragostea ar fi un motiv suficient pentru 94,7 % dintre francezi pentru a învăţa o altă limbă, înclinaţie mai scăzută la elveţieni şi nemţi, dintre care doar 83 % şi-au exprimat disponibilitatea de a studia o limbă străină doar de dragul unei relaţii amoroase

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.