Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceartă în PSD pe definirea termenului 'CORUPȚIE'

Şedinţa Biroului Permanent Naţional a PSD de ieri a fost una încinsă. Asta după ce Victor Ponta a deschis pentru prima dată în mod oficial discuţia despre sancţiunile care se vor aplica celor care au probleme cu justiţia.

Fără să intre în detalii, premierul Ponta i-a anunţat pe social-democraţi ce riscă după aplicarea noului Statut. Calitatea de inculpat într-un dosar de corupţie va fi sancţionată cu pierderea funcţiilor politice deţinute în partid, dar şi cu pierderea funcţiilor administrative şi din Guvern. De asemenea şi cei trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau cei arestaţi preventiv vor trebui să facă un pas în spate şi să fie automat suspendaţi din funcţiile deţinute, dacă refuză să-şi dea demisia.

Pesediştii nu s-au arătat de acord cu premierul, cerându-i să vină cu precizări clare în ceea ce priveşte pierderea funcţiilor.

Cel mai vocal a fost vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, care este totodată şi preşedintele PSD Iaşi şi primar al municipiului Iaşi, relatează Gândul. Acesta i-a transmis premierului că a avut deja calitatea de inculpat într-un dosar şi că nu este de acord ca pentru o astfel de acuzaţie a procurorilor să-şi dea demisia din funcţia de primar şi sau de la partid. Poziţia lui Nichita a fost completată şi de alţi vicepreşedinţi ai PSD, care au cerut lămuriri explicite despre cum se va aplica în viitor Statutul partidului. Acestora li s-a adăugat şi Codrin Ştefănescu, care a atras atenţia asupra aplicării acestui amendament, care poate afecta foarte mulţi social-democraţi cu funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală, mai notează sursa citată

”Trebuie să definim termenul de corupţie, dacă abuzul în serviciu este corupţie. Trebuie să fim expliciţi, deoarece oricine îţi poate face un dosar”, le-a spus Nichita celor din conducerea PSD.

El a adăugat că în administraţia locală se poate începe cercetarea penală şi pentru elibarea unui PUZ, dacă cineva depune o plângere şi totul se răsfrânge asupra primarului.

În discuţii, Nichita le-a transmis colegilor că există pericolul să se distrugă mai mult decât se construieşte prin acest nou Statut şi că social-democraţii se vor mai teme să candideze pentru diferite funcţii în administraţia locală.

”Şi eu doresc reforma, dar este un cerc vicios, treaba asta poate să fie periculoasă, să nu creăm artificial situaţii, nu trebuie să dăm oamenii incomozi afară din partid”, a fost potrivit surselor social-democrate poziţia lui Nichita.

Codrin Ştefănescu l-a întrebat direct pe Victor Ponta ce se va întâmpla dacă şi pe numele său va apărea în perioada următoare un dosar. Surse din BPN susţin că Ponta i-a răspuns că, dacă va apărea un dosar îşi va da demisia de la Guvern şi din fruntea PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.