Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceaţa densă a perturbat cursele aeriene şi circulaţia trenurilor în New Delhi

new delhi ceata

Ceaţa densă a perturbat cursele aeriene şi circulaţia trenurilor în New Delhi

Cursele aeriene şi traficul feroviar din capitala Indiei, New Delhi, au fost perturbate marţi dimineaţă din cauza unui strat gros de ceaţă care a învăluit întreaga regiune, reducând vizibilitatea la doar 50 de metri în anumite zone, informează Reuters, conform Agerpres.

"O ceaţă foarte densă" a fost observată în oraş, unde temperatura a fost de doar 9 grade Celsius, a raportat Departamentul de Meteorologie din India, potrivit căruia "fenomenul de ceaţă densă până la foarte densă" va continua să se manifeste cel mai probabil până miercuri.

"Ceaţa densă" conţine particule şi alţi poluanţi, potrivit aceleiaşi agenţii indiene, care a avertizat în legătură cu impactul pe care fenomenul ar putea să îl aibă asupra sănătăţii celor 20 de milioane de locuitori ai metropolei.

Indicele de calitate a aerului din New Delhi a fost marţi dimineaţă de 376, fiind considerat "foarte slab", potrivit site-ului Consiliului Central de Control al Poluării. Nivelurile cuprinse între 0 şi 50 sunt considerate bune.

Cel puţin 30 de avioane care trebuiau să aterizeze sau să decoleze de pe aeroportul din New Delhi, inclusiv curse internaţionale, au acumulat întârzieri din cauza stratului dens de ceaţă, potrivit agenţiei de presă ANI.

De asemenea, 14 trenuri care circulau pe rute din nordul Indiei au fost afectate în mod similar, a raportat ANI.

"În timp ce aterizările şi decolările continuă pe aeroportul din Delhi, zborurile care nu sunt conforme cu CAT III pot fi afectate", a precizat aeroportul internaţional Indira Gandhi pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

CAT III este un sistem de navigaţie care permite aeronavelor să aterizeze chiar şi atunci când vizibilitatea este redusă.

Companiile aeriene, cum ar fi SpiceJet din India, au apelat, de asemenea, la reţelele de socializare pentru a avertiza pasagerii că plecările şi sosirile din New Delhi ar putea fi afectate "din cauza vremii nefavorabile".

Alte regiuni din nordul ţării, inclusiv statele Punjab şi Uttar Pradesh, au raportat condiţii meteo similare marţi dimineaţă, cu temperaturi cuprinse între 6°C şi 10°C în majoritatea zonelor, a precizat Departamentul de Meteorologie din India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.