Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceaun Borsec Festival încearcă să repună în circuitul turistic stațiunea transilvăneană

www.facebook.com/CeaunBorsecFestival
Ceaun Borsec Festival

Ceaun Borsec Festival are loc între 13 și 15 iulie, în județul Harghita, iar manifestarea încearcă să relanseze, prin gastronomie, muzică și film, cunoscuta stațiune în circuitul turistic, arată un comunicat remis Mediafax.

"Aflat la prima ediție, Ceaun Borsec Festival redeschide cea mai frumoasă stațiune ascunsă din Transilvania pentru toți care-și doresc o experiență autentică în inima naturii. Străzile stațiunii și pârtia de schi vor găzdui concerte, ateliere de sport, muzică și meșteșuguri, concursuri de orientare turistică, ciclism și cros montan. Vedetele nebănuite ale festivalului vor fi ceaunele - peste zece gospodine și bucătari locali s-au înscris într-un concurs dedicat gusturilor tradiționale. Festivalul inițiat de către Asociația Secvențe și Papa la Sanyi readuce Borsecul în circuitul turistic de vară, printr-o serie de activități perfecte pentru întreaga familie. Turiștii și localnicii vor avea acces liber la expoziții de fotografie și seri de film, ateliere de muzică cu instrumente tradiționale și exotice, târg și demonstrații de meșteșuguri, dar și la o zonă de relaxare și wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez și masaj terapeutic", se arată în comunicat.

"Suntem mândri că am reușit să aducem împreună oameni pasionați de sport și natură din toată țară, dar și întreaga comunitate locală, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnaliști la sportivi, muzicieni și meșteșugari. Este un festival de familie unde știm că lumea se va simți ca acasă", spune, din partea organizatorilor, Dan Burlac.

Scena de la pârtia de schi îi găzduiește seara pe Nikola Parov și Herczku Agnes, legendele muzicii folclorice și etno maghiare contemporane, alături de nume de referință ale muzicii românești, ca Bosquito, Mircea Vintilă, Nightlosers, Timpuri Noi și Fanfara Transilvania.

Prima seară a festivalului va fi deschisă de Radio România Tg. Mureș, care sărbătorește 60 de ani de existență, cu un spectacol folcloric "Pe cărarea dorului", susținut de artiștii Anghelina Timiş, Doru Pop și fiul său, Ina Todoran şi Ovidiu Furnea, urmat de un concert al trupei One More Minute.

Serile următoare, Borsecul devine o adevărată capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenței fizice și bat record după record. Vor participa la o conferință pe teme sportive Tiberiu Ușeriu, Eduard Novak, Toma Coconea Zsolt Torok.

Printre filmele proiectate în festival se numără "Despre trup și suflet", de Ildikó Enyedi, câștigător al premiului Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 2017, și pelicula "România sălbatică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.