Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceaușescu, pe tabla de șah

Artmark
tabla sah

Un împătimit al jocului de șah, fostul dictator Nicolae Ceaușescu își petrecea timpul liber practicând celebrul sport al minții alături de miniștri, parteneri sau tovarăși de partid. Astăzi, una dintre mesele de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Design de Interior din 1 octombrie.

Masa de șah este una de dimensiuni monumentale, folosită de Nicolae Ceaușescu în timpul dialogurilor sale de lucru, și păstrează, inclusiv prin dimensiunile pieselor sale, istoria unei epoci ceaușiste în care dictatorul comunist prefera să se întreacă  cu alții în toate felurile, obsedat de victorie, refuzând cu orice preț să piardă vreo partidă sau să lase cârma din mână.

content-image

Cu un preț de pornire de doar 350 de euro, masa de șah de mari dimensiuni, dotată cu două postamente sculptate, a fost confecționată într-un atelier românesc, probabil la Arad, din lemn de esențe diverse, adăugându-i-se două sertare masive la centură. Piesa de colecție este însoțită de certificatul de proveniență RAAPPS (și de vânzare în licitațiile organizate la începutul anilor 1990 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidențiale).

content-image

content-image

content-image

Istorică, dedicată iubitorilor de șah, colecționarilor, masa reprezintă nu doar un obiect decorativ sau cu valoare culturală, ci și o piesă de colecție sau un recipient de valoare financiară, mai ales în contextul crizei actuale.

Masa de șah din colecția Nicolae Ceaușescu se regăsește între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecție care vor fi scoate la vânzare în Licitația de Design de Interior. Printre acestea se fac remarcate garniturile pentru salon, colecția de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravanelele Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpile extravagante Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de șemineu sau vasele din materiale rare. Până joi, 1 octombrie, atunci când se va desfășura exclusiv online, pe platforma de licitații Artmark Live, Licitația de Design de Interior, piesele de colecție pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviță.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.