Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceban a avut discuții cu doi miniștri: Putem depăși toate impedimentele

Primăria Chișinău
Ion Ceban

După mai multe schimburi de replici, unele destul de acide, între membri PAS și chiar miniștri din Guvernul Gavrilița cu primarul capitalei, se pare că „războiul” s-a aplanat.

Ion Ceban anunță că a avut întrevederi cu doi miniștri, în această săptămână, iar discuțiile se pare că au fost productive, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„În această săptămână am avut ședințe și discuții cu doi miniștri ai actualului Guvern. Dincolo de declarațiile politice care sunt în spațiul public lansate de partide, cred că am identificat soluții pe termen scurt și mediu.

Astăzi am fost telefonat și de ministrul de Interne și, în scurt timp, urmează să avem o ședință comună pentru a discuta toate problemele legate de competenţele APL și cele centrale.

Este vorba de trafic, criminalitate, ordine publică, comerț, parcări dar și altele. Sunt sigur că doar prin abordare pragmatică putem depăși toate impedimentele.

Confortul și siguranța cetățenilor sunt cele mai importante pentru mine”, a menționat Ion Ceban.

Anterior, au avut loc schimburi de replici dure între primarul Ceban și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, iar în acest „război” au intervenit pe rând mai mulți exponenți PAS, inclusiv președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Edilul capitalei Ion Ceban spune că „cineva a încercat iarăși, în loc să se ocupe de lucrurile care trebuie să fie în vizor, îmbunătățirea calității sistemului de sănătate, fac declarații care nu corespund realității”. Reacția vine, după ce ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că în troleibuzele din capitală călătorii nu sunt informați despre purtarea obligatorie a măștii sau importanța vaccinării.

"Îmi pare rău, că cineva a încercat iarăși în loc să se ocupe de lucrurile care trebuie să fie în vizor, îmbunătățirea calității sistemului de sănătate, fac tot felul de declarații care se răspândesc și care nu corespund realității, dar vreau și locuitorii să fie sinceri”, a spus Ceban.

Războiul dintre Ala Nemerenco și Ion Ceban a început odată cu adoptarea deciziei CNESP, care obligă profesorii nevaccinați să facă teste din bani proprii. Primarul capitalei a declarat că este „amenințat cu CNA și pedepse” după ce a venit cu anunțul că decizia CNESP care obligă angajații nevaccinați să facă teste din bani proprii este nulă pe teritoriul Chișinăului. „Am transmis unui deputat în privat, care mi-a scris mai multe lucruri, să le spună colegilor să înceteze să îmi dea mesaje de acest gen”, a spus Ceban.

Totodată, Primarul capitalei, Ion Ceban, a criticat dur autoritățile centrale, după organizarea evenimentelor în PMAN, cu ocazia Zilei Independenței. Acesta spune că a fost invitat, dar nu a mers. „Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost de ordinului teatrului absurdului. Nunta lui Chicu înmulțit la o sută”.

De asemenea, și șefa statului Maia Sandu a declarat că primarul capitalei nu poate anula o decizie adoptată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Astfel, Hotărârea autorităților Chișinăului prin care profesorii nevaccinați au fost scutiți de a face teste la COVID-19 din propriul buzunar „nu are vreo valoare”, consideră Maia Sandu.

Mai mult, Ceban a acuzat guvernanții de incompetență și că pun în pericol sistemul educațional, după care a anunțat că va aloca din banii locali 3 milioane de lei pentru a asigura cadrele didactice cu testare gratuită la COVID-19 și pentru a nu permite blocarea procesului de învățământ.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău a instituit Alerta Cod Roșu în capitală, în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19, pe teritoriul municipiului. Primăria mun. Chișinău va aloca, din bugetul municipal, 3 milioane de lei din cheltuieli aprobate pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19, pentru procurarea testelor de diagnostic pentru detectarea virusului, care urmează a fi aplicate gratuit cadrelor didactice și personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile municipale publice de învățământ preuniversitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.