Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC se declară pregătită pentru desfăşurarea alegerilor anticipate

stiri.md
Comisia Electorala Centrala

Comisia Electorală Centrală (CEC) este gata de alegeri parlamentare anticipate, în caz că vor fi întrunite cele trei condiţii pentru demararea scrutinului.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite Trm.md.

Dorin Cimil a mai menţionat că fără alocarea resurselor financiare nu va fi posibilă organizarea scrutinului parlamentar, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„În situaţia în care se vor stabili cele trei condiţii pentru numirea alegerilor anticipate, vom purcede la treabă. Guvernul trebuie să aloce în contul CEC mijloacele financiare necesare pentru desfăşurarea alegerilor. Considerăm că în actul de numire a datei alegerilor va fi specificată şi suma banilor. Fără alocarea surselor financiare nu va fi posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a menţionat preşedintele CEC.

Cât priveşte expirarea pe 17 iunie a mandatului membrilor CEC, Dorin Cimil susţine că, dacă acest lucru se întâmplă în cursul perioadei electorale, mandatul poate fi prelungit.

Amintim că pe 15 aprilie Curtea Constituţională a dat undă verde dizolvării Parlamentului, ceea ce presupune că vom avea alegeri parlamentare anticipate. Ulterior şefa statului, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui briefing de presă că va semna în curând decretul de dizolvare a Legislativului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.