Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO acceptă reclamaţia unui judecător împotriva măsurilor disciplinare aplicate de guvernul Poloniei

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat luni că acceptă reclamaţia judecătorului polonez Igor Tuleya împotriva măsurilor disciplinare care i-au fost aplicate în ţara sa, transmite dpa. Instanţa a precizat că a cerut guvernului de la Varşovia să îşi prezinte observaţiile în dosarul respectiv, potrivit Agerpres.

Tuleya a reclamat că a fost vizat de şapte proceduri disciplinare, care sunt excesive şi îi pun la îndoială autoritatea ca magistrat.

Ca judecător districtual din capitala Poloniei, el a fost unul din cei mai cunoscuţi critici ai reformelor judiciare promovate de partidul naţionalist-conservator de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Reformele au stabilit un nou sistem disciplinar pentru judecători, considerat de oponenţi ca o ameninţare la adresa independenţei justiţiei. Modificările legislative au provocat şi o dispută între Polonia şi Uniunea Europeană. CEDO nu este însă o instituţie a UE, ci a Consiliului Europei.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a emis anul acesta anul acesta o ordonanţă prin care cere camerei disciplinare instituite în Polonia să îşi suspende lucrările, deoarece există dubii privind independenţa sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.