Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO este sufocată de plângerile venite din Turcia. Activitatea Curţii poate fi BLOCATĂ

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a primit câteva mii de plângeri privind abuzuri comise în Turcia, după tentativa de lovitură de stat eşuată din vara trecută, a declarat pentru agenţia DPA o judecătoare a Curţii de la Strasbourg.

Celor circa 5000 de plângeri depuse la CEDO după puciul eşuat din iulie 2016 li s-ar putea adăuga alte câteva mii, ceea ce ar bloca activitatea Curţii, a afirmat Isil Karakas.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru mai mulţi militanţi islamişti şi un lider al opoziţiei

Aceasta şi-a exprimat speranţa ca judecătorii Curţii Constituţionale a Turciei să trateze cazurile care-i sunt aduse în atenţie în conformitate cu legislaţia în vigoare privind drepturile omului.

"În caz contrar, CEDO va trebui să facă faţă, chiar dacă este un volum foarte mare de muncă", a adăugat judecătoarea internaţională de la CEDO.

În noiembrie, CEDO a respins o plângere venită din partea unei magistrate turce arestate după puci, argumentând că nu au fost epuizate căile de atac din ţară. CEDO a explicat atunci că "temerile legate de imparţialitatea judecătorilor Curţii constituţionale a Turciei nu o scutesc (pe reclamantă) de obligaţia de a se adresa acestei instanţe".

Peste 40.000 de persoane au fost arestate în legătură cu puciul din iulie anul trecut din Turcia. În prezent, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan poate guverna prin decrete, în condiţiile menţinerii stării de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.