Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia a ridicat controalele impuse importurilor de carne de vită din Polonia

carne

Guvernul ceh va înceta să mai inspecteze toată carnea de vită importată din Polonia începând de miercuri, a anunţat Ministerul ceh al Agriculturii, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

În luna februarie, autorităţile de la Praga au ordonat verificarea obligatorie a tuturor importurilor de carne de vită din Polonia, după ce a fost descoperită salmonela într-un lot de 700 de kilograme de carne de vită importată din Polonia.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

"Ieri, Polonia a oferit garanţii Comisiei Europene şi Cehiei că a făcut tot ce este posibil pentru a împiedica intrarea pe piaţă a cărnii de vită care nu este adecvată pentru consumul uman", au informat reprezentanţi ai Ministerului ceh al Agriculturii.

Aceştia au adăugat că, deşi nu va mai fi obligatorie verificarea tuturor livrărilor de carne de vită provenită din Polonia, Autoritatea veterinară din Cehia va continua să monitorizeze calitatea cărnii importate şi va face verificări.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Acest scandal a izbucnit după ce o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

Polonia procesează anual aproximativ 560.000 de tone de carne de vită, iar 85% din această cantitate este exportată în ţări din UE, inclusiv în România. Directorul Agenţiei Sanitare Veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk, a declarat în februarie că Polonia a exportat spre alte state membre ale Uniunii Europene o cantitate de 2.700 de kilograme de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave. În România, inspectorii sanitari veterinari au identificat 1.434 de kilograme de produse provenite de la firma poloneză, iar întreaga cantitate a fost sechestrată şi dirijată către neutralizare, a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.