Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia are ritm LENT la îmbolnăvirea cu Covid-19 - Peste 5.000 de cazuri s-au înregistrat până acum

cehia harta

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a trecut de 5000 în Republica Cehă, dar ritmul în scădere cu care se înregistrează noi îmbolnăviri l-a făcut pe ministrul sănătăţii să susţină că este încrezător că statul a prevenit răspândirea necontrolată a virusului, pe măsură ce începe relaxarea măsurilor de izolare socială şi de închidere a ţării, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii de la Praga a anunţat miercuri 195 de noi cazuri de infectare faţă de ziua precedentă, iar numărul total a ajuns la 5.017. Prin comparaţie, în cursul zilei de marţi au fost anunţate 235 de noi cazuri.

Republica Cehă a fost una dintre ţările europene care au luat cel mai rapid măsuri împotriva noului coronavirus, de la începutul lunii martie, când primele cazuri au început să apară pe continent.

Ministrul sănătăţii, Adam Vojtech, susţine că datele demonstrează că răspândirea necontrolată a virusului între graniţele Cehiei a fost oprită. "Republica Cehă a reuşit până acum să preîntâmpine ce era mai rău", a declarat el într-o conferinţă de presă.

El a preconizat că Cehia va înregistra 10.600 de cazuri până la sfârşitul lunii aprilie, conform ratei actuale de creştere a numărului de cazuri, cu 3.400 de cazuri mai puţin decât estimarea anterioară de 14.000 de cazuri.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Cehia a fost printre primele ţări europene care au declarat stare de urgenţă - pe care Parlamentul a fost de acord să o extindă până la 30 aprilie - şi a închis graniţele, şcolile, majoritatea magazinelor şi restaurantelor şi a restricţionat deplasările cetăţenilor.

Multe fabrici, printre care şi cele trei fabrici producătoare de automobile din Cehia, au suferit grave pierderi economice. Însă acum Cehia se numără printre primele ţări din Europa care avansează ideea relaxării măsurilor de izolare.

Guvernul a fost de acord luni să permită redeschiderea unor magazine, aşa cum sunt cele care vând bunuri neesenţiale şi materiale de construcţie, precum şi să relaxeze regulile privind activităţile sportive individuale în aer liber, cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicleta.

Alte magazine pot fi deschise după Paşte.

La fel ca şi alte ţări din centrul Europei, Cehia a înregistrat cu mult mai puţine cazuri de infectare cu noul virus decât ţările din vest. Ministerul Sănătăţii a raportat miercuri dimineaţă 91 de cazuri de deces puse pe seama noului coronavirus şi 181 de pacienţi vindecaţi.

În total, 98.681 de persoane au fost testate, dintre care 7.434 de teste au fost realizate marţi, cele mai multe de la detectarea primului caz de infectare, la 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.