Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia atacă dur decizia Rusiei de a o include pe lista 'statelor neprietenoase': 'Un pas în continuare către escaladarea relaţiilor'

Getty Images
Cehia

O decizie a Rusiei de a plasa Republica Cehă pe o listă ''cu ţări neprietenoase'' alături de SUA şi de a limita numărul de angajaţi locali la misiunea lor diplomatică din Moscova este un pas către escaladarea în continuare a relaţiilor, a declarat vineri Ministerul de Externe ceh, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

''Considerăm această acţiune a Federaţiei Ruse ca fiind un pas în continuare către escaladarea relaţiilor nu numai cu Republica Cehă, dar şi cu Uniunea Europeană şi aliaţii săi'', a declarat ministerul într-un comunicat.

Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informaţii juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova şi statele occidentale, notează TASS, Reuters şi AFP.

Lista include doar două ţări - Statele Unite şi Republica Cehă - faţă de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie, potrivit TASS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.