Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia a fost ATACATĂ CIBERNETIC: Vizate a fost capitala Praga şi Ministerul Muncii

news.sky.com
hacker

Capitala Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au anunţat că s-au confruntat cu atacuri cibernetice asupra sistemelor de poştă electronică, dar deşi a spus că atacul a fost amplu, primarul Pragăi a adăugat că daunele au fost limitate, relatează vineri Reuters.

"A avut loc un atac cibernetic masiv asupra sistemelor serviciului public. Serverele oraşului au supravieţuit atacului (...). A fost instalat un patch de securitate la sistemul de e-mail", a scris primarul Zdenek Hrib joi noapte pe Twitter.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Vineri dimineaţă, el a spus că e-mailurile primăriei erau funcţionale şi că nu a fost nevoie să se recupereze date după copiile din sistemele de rezervă, scrie agerpres.ro.

Ministrul ceh al muncii, Jana Malacova, a declarat pentru site-ul de ştiri Seznam Zpravy că ministerul ei a fost de asemenea atacat, fără a oferi alte detalii.

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’

Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică şi Informatică (NUKIB) a anunţat că furnizează asistenţă instituţiilor atacate. Nu a existat încă un indiciu în legătură cu cine a comis atacurile cibernetice.

"NUKIB, împreună cu alţi parteneri, inclusiv unitatea de combatere a criminalităţii organizate din cadrul poliţiei, ajută instituţiile vizate să rezolve situaţia şi să reducă la minimum pagubele", a precizat agenţia într-un comunicat.

Citește și: Elena Udrea: ‘Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?’

Ea nu a dorit să comenteze mai mult în legătură cu amploarea incidentului sau să specifice ce organizaţii au fost atacate.

Atacurile cibernetice survin după mai multe încercări de piratare a unor organizaţii de stat din Cehia anul trecut, printre care aeroportul din Praga sau spitale.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Ministerul Muncii joacă un rol cheie în acordarea de asistenţă persoanelor afectate de pandemia de coronavirus, în contextul în care distribuie ajutoare în valoare de miliarde de coroane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.