Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia este cel mai mare exportator de jucării din UE

The Jewish Museum
jucarii plus

Uniunea Europeană este un importator net de jucării din restul lumii în condiţiile în care, în 2017, a importat jucării în valoare de aproape 7,4 miliarde euro şi a exportat jucării în valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro către ţările non-UE, arată datele Eurostat informează Agerpres.

China este cel mai mare furnizor de jucării al UE, fiind responsabilă pentru 86% din jucăriile importate în 2017 în spaţiul comunitar, urmată de Vietnam (3%), Hong Kong şi Indonezia (ambele cu 2%). Mai mult de jumătate din importurile de jucării ale UE au mers spre Marea Britanie (26%), Germania (15%) şi Olanda (11%).

Pe de altă parte, aproape jumătate din jucăriile exportate de Uniunea Europeană provin din Cehia (25%) şi Germania (21%). Principala destinaţie de export pentru jucăriile din UE sunt SUA şi Elveţia (ambele fiind responsabile pentru 15% din totalul exporturilor de jucării) şi Rusia (14%).

Comparativ, în timp ce Cehia a exportat în anul 2017 jucării în valoare de 354 milioane de euro, exporturile României s-au cifrat la 10,5 milioane euro iar importurile de jucării ale României s-au cifrat la 67,7 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.