Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia este gata să sprijine o amânare a Brexit-ului

Neil Hall / Reuters
Brexit

Republica Cehă este pregătită să susţină o amânare a datei Brexit-ului la apropiatul Consiliu European, a anunţat miercuri premierul ceh Andrej Babis, citat de Reuters preluată de Agerpres.

''Suntem gata să sprijinim amânarea Brexit-ului dincolo de data de 29 martie, Regatul Unit trebuie să indice scopul exact al acestei amânări şi un plan al acţiunilor viitoare'', a spus şeful executivului de la Praga într-o reuniune cu parlamentari cehi.

Surse apropiate guvernului de la Londra au declarat miercuri că premierul britanic Theresa May nu va solicita o amânare de lungă durată a ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, stabilită iniţial pentru 29 martie.

Executivul britanic poate cere o scurtă amânare a datei Brexit-ului, până în iunie, în încercarea de a evita un 'divorţ' fără acord, dar nu va putea evita participarea Regatului Unit la alegerile pentru noul Parlament European, care va începe să funcţioneze din iulie.

Dacă Londra cere o amânare dincolo de luna iunie, Regatul Unit va trebui să participe la alegerile europene, organizate în 23-26 mai. Bruxellesul a anunţat deja că o amânare va trebui să fie justificată temeinic de britanici.

În orice scenariu, o schimbare a datei Brexit-ului va trebui să fie acceptată în unanimitate de celelalte 27 de ţări membre şi aprobată de cele două camere ale legislativului britanic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.