Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia face ca România: Amână vaccinarea timp de două săptămâni, din cauză că nu mai are doze

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Ministerul Sănătăţii ceh le-a recomandat autorităţilor medicale regionale să oprească vaccinarea cu prima doză împotriva COVID-19 pentru următoarele două săptămâni, pentru a administra cu prioritate cea de-a doua doză, pe fondul sporirii temerilor privind amânarea livrărilor de vaccin, transmite miercuri Reuters.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii ceh a precizat că decizia a fost luată ţinând cont de numărul persoanelor care au nevoie de a doua doză de vaccin, dar şi de oferta redusă. Coordonatorii regionali rămân responsabili pentru evaluarea situaţiei la nivel local, scrie agerpres.ro.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

''Ministerul Sănătăţii recomandă întreruperea administrării primei doze de vaccin şi suspendarea rezervelor pentru aceste vaccinări pentru 14 zile'', a adăugat ea.

La fel ca alte state europene, Republica Cehă a acuzat amânările livrărilor şi micşorarea cantităţilor de vaccin furnizate de grupul american Pfizer.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

Ţara cu 10,7 milioane de locuitori a inoculat peste 222.000 de persoane, iar 17.000 au primit deja a doua doză, potrivit datelor furnizate marţi de Ministerul Sănătăţii ceh.

Republica Cehă a înregistrat 956.155 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei în martie anul trecut. Numărul deceselor cauzate de această boală în Cehia a ajuns la 15.453 până în prezent.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.