Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia intenţionează să achiziţioneze 77 de tancuri germane Leopard

Leopard

Republica Cehă intenţionează să achiziţioneze 77 tancuri principale de luptă Leopard în versiunea modernă 2A8 din Germania, a anunţat ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, în timpul unei vizite a omologului său german, Boris Pistorius, vineri la Praga, potrivit dpa.

Este un pas foarte bun şi foarte important, a spus Pistorius, adăugând că aceasta va duce la sporirea interoperabilităţii, potrivit Agerpres.

Un acord-cadru iniţial a fost deja semnat, a indicat ministrul german, menţionând că detaliile sunt încă în curs de negociere.

Republica Cehă este considerată un susţinător fervent al Ucrainei în lupta acesteia împotriva invaziei ruse.

Comentând preocupările Poloniei în urma transferului de mercenari ruşi din grupul Wagner în Belarus, Pistorius a declarat: "În cazul în care prietenii noştri polonezi au nevoie de sprijin, dacă se va ajunge la ce e mai rău, îl vor primi".

Republica Cehă a primit deja primul din cele 14 tancuri Leopard în versiunea mai veche 2A4 din Germania, ca parte a unui aranjament cunoscut sub numele de 'schimb circular', în care Berlinul nu trimite direct echipamente grele în Ucraina, ci înlocuieşte echipamentele mai vechi trimise de aliaţi.

Lotul include şi un vehicul blindat de recuperare Buffalo, livrarea urmând să fie finalizată până la începutul anului viitor. Astfel, Cehia va primi tancuri moderne pentru a înlocui blindatele T72 de concepţie sovietică, pe care le-a livrat Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.