Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia interzice ieșitul din casă fără mască de protecție

timesofisrael.com
masca virus epidemie coronavirus gripa covid

Guvernul ceh a dispus miercuri purtarea obligatorie a măştii sanitare sau a altceva care să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care ies în spaţiul public, iar între orele 10:00 şi 12:00 numai persoanele cu vârste peste 65 de ani vor avea acces în magazine alimentare şi farmacii, măsuri suplimentare luate de guvernul de la Praga împotriva răspândirii coronavirusului, relatează agenţiile AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Vezi si: ULTIMA ORĂ Zeci de români, captivi pe aeroport în Barcelona: Avionul nu mai pleacă spre România, înapoi nu-i mai primește

De asemenea, Republica Cehă a achiziţionat din China 150.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Testele vor fi destinate cu prioritate locuitorilor din 21 de localităţi din regiunea Olomouc, în estul ţării, unde s-a înregistrat cea mai intensă răspândire a coronavirusului şi au fost plasate în carantină.

Potrivit AFP, aceste teste rapide permit detectarea, cu mare probabilitate, a prezenţei virusului în 20-25 de minute, faţă de circa şase ore pentru testele normale. Testele rapide vor fi de asemenea puse la dispoziţia poliţiei, armatei şi marilor spitale. În caz de îndoieli asupra rezultatului, testele rapide pot fi urmate de teste obişnuite.

În Republica Cehă erau miercuri confirmate 464 de cazuri de infectare cu coronavirus. Frontierele acestei ţări au fost deja închise atât pentru străinii care vor să intre în ţară cât şi pentru cetăţenii cehi care ar dori să plece în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.