Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia îşi va spori cu 30% efectivele armatei

cehia harta

Republica Cehă îşi va spori cu circa 30% efectivele armatei, pentru a ajunge la 30.000 de persoane în cinci-şapte ani, a anunţat vineri, la Brno, ministrul Apărării, Martin Stropnicky, potrivit AFP.

Armata Republicii Cehe, ţară de 10,5 milioane de locuitori şi membră a NATO din 1999, are în prezent un efectiv de circa 23.000 de persoane.

"În următorii cinci-şapte ani, trebuie să ajungem la un nivel de 30.000 de persoane", a declarat ministrul Stropnicky, în cursul unei ceremonii de absolvire a unei noi generaţii la Şcoala militară de la Brno, al doilea oraş al ţării, scrie agerpres.ro.

"Armata cehă este în prezent printre cele mai mici din Europa în raport cu numărul de locuitori", a afirmat el. "Oferta de profesii este extrem de variată. Avem nevoie de şoferi, dar şi de chirurgi şi piloţi", a adăugat el.

Cu o zi în urmă, ministrul Apărării şi colegul său de la Finanţe, Ivan Pilny, au spus că bugetul pentru Apărare va creşte progresiv, pentru a ajunge la 1,4% din PIB în 2020.

La ora actuală, Republica Cehă nu alocă decât 1% din PIB pentru cheltuielile militare, în contextul în care obiectivul fixat de NATO este de 2% din PIB.

Luni, guvernul ceh a dat undă verde pentru achiziţionarea în anii următori a 80 de vehicule blindate uşoare de la compania italiană Iveco şi a altor 62 de vehicule blindate Titus de la grupul Nexter echipate cu şasiuri de la compania cehă Tatra, la un cost total de circa 350 de milioane de euro.

Stropnicky şi Pilny reprezintă mişcarea de centru ANO, marea favorită la alegerile legislative de la 20 şi 21 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.