Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia redeschide terasele cafenelelor şi restaurantelor, iar şcolile revin la normal

vestidinrusia.ro
praga oras

Republica Cehă, care toamna trecută a condus 'ranking-ul' european al contagierilor cu COVID-19, a redeschis de luni terasele cafenelelor şi restaurantelor pentru persoanele care pot atesta că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testate negativ pentru coronavirus, relatează EFE.

"Clientul trebuie să fie capabil să-şi demonstreze capacitatea (de a accede pe terasă conform condiţiilor cerute) în faţa poliţiei sau a controalelor sanitare", a anunţat guvernul de coaliţie format din liberalii populişti şi social-democraţi pe site-ul său oficial, potrivit agerpres.ro.

Tot de luni dimineaţă au fost reluate cursurile din clasele primare, cu prezenţă fizică şi şcolile funcţionând cu program prin rotaţie, însă elevii trebuie să poarte mască în clasă şi să efectueze un test antigen o dată pe săptămână.

Cehia, care a înregistrat 257 de contagieri în ultimele 24 de ore şi a trecut de cel de-al patrulea val al pandemiei, continuă să menţină închise hotelurile pentru turişti, precum şi spaţiile interioare din sectorul gastronomiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.