Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia umilește UE: Față de China, Rusia sau America, nu e nici pe departe atât de puternică în lume precum se dă

uniunea europeana

Europa va fi un actor egal la nivel global numai atunci când va deveni o federaţie, susţine ministrul ceh al afacerilor europene Martin Dvorak într-un interviu în exclusivitate publicat marţi de Euractiv, scrie Agerpres.

''Rolul Uniunii Europene în lume creşte gradual, dar nu este nici măcar aproape de cât de puternic ar sugera populaţia şi puterea sa economică. Ştiu că acest lucru nu este deloc popular, dar cred că doar o Federaţie Europeană sau o Uniune a Statelor Europei ar pune Europa într-o poziţie unde am fi un partener cu adevărat egal în jocul dintre China, America sau Rusia şi India'', a spus ministrul ceh.

Dvorak a fost desemnat ministru al afacerilor europene în mai acest an.

Deşi guvernul de la Praga este condus de premierul conservator Petr Fiala, care este sceptic în legătură cu adâncirea integrării europene, Martin Dvorak nu face un secret din poziţia sa proeuropeană fermă, care este neobişnuită în spaţiul public ceh.

Referitor la reforma UE, în special la înlăturarea vetoului ţărilor UE în unele domenii comunitare, Dvorak nu a exprimat o opinie clară.

''Dacă mă definesc drept federalist, atunci aceasta ar fi o opţiune posibilă pentru mine, dar pe de altă parte sunt foarte conştient că situaţia politică încă nu este propice pentru asta. În acest moment nici nu ştiu dacă va fi vreodată'', a explicat ministrul ceh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.