Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia vrea să ofere Serbiei ajutor financiar pentru protejarea frontierelor în faţa migranţilor

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Ministerul ceh de Interne intenţionează să doneze Serbiei circa 800.000 de dolari pentru a ajuta această ţară să facă faţă situaţiei create de afluxul de migranţi, scrie vineri presa din Cehia, citată de agenţia Xinhua. Acest ajutor financiar - care încă nu a fost aprobat de guvernul de la Praga - va fi destinat în principal achiziţionării de vehicule pentru patrulele poliţiei de frontieră sârbe.

Guvernul ceh a oferit şi anul trecut Serbiei un ajutor financiar de circa 400.000 de dolari, mai mult de jumătate din această sumă ajungând la Comisariatul sârb pentru refugiaţi şi migranţi, diferenţa fiind destinată achiziţiei de echipamente şi vehicule pentru operaţiunile de supraveghere a graniţelor. Anul acesta Cehia a mai ajutat financiar şi alte state aflate pe ruta balcanică, folosită de migranţii proveniţi mai ales din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în vestul Europei. Astfel, Macedonia a primit din partea Cehiei circa 800.000 de dolari, Grecia aproximativ 200.000, încă aproximativ 100.000 de dolari fiind donaţi de guvernul de la Praga pentru taberele de refugiaţi amenajate pe ruta balcanică.

Deşi oficial această rută a fost închisă în urma acordului încheiat în luna martie între UE şi Turcia, în fiecare zi aproximativ 200 de noi migranţi ajung în Serbia. Întrucât Ungaria şi Croaţia şi-au închis graniţele pentru migranţi, aceştia rămân blocaţi pe teritoriul sârb, numărul celor aflaţi în această situaţie fiind de circa 7.000, iar alţi aproximativ 60.000 sunt în Grecia. O problemă în plus pentru autorităţile de la Belgrad este că majoritatea migranţilor rămaşi blocaţi în Serbia sunt pakistanezi şi afgani, care, spre deosebire de sirieni, de obicei nu primesc azil în statele Uniunii Europene, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.