Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei ajunși în Marea Britanie cu gândul de a nu respecta regulile de carantină riscă amenzi de până la o mie de lire

Inquam Photos/Raul Stef
Inquam aeroport Cluj

Călătorii sosiţi în Marea Britanie din străinătate sunt pasibili de amenzi de până la 1.000 de lire sterline (1.100 de euro) dacă nu respectă cele 14 zile de carantină obligatorie la intrarea în ţară, ca măsură de prevenire a creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează vineri EFE, citată de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului britanic, ministrul de Interne, Priti Patel, va oferi în cursul după-amiezii noi detalii despre această măsură care va fi introdusă la începutul lunii iunie.

Vor fi scutiţi de la respectarea acestei reglementări şoferii de camioane şi angajaţii din domeniul medical. Măsura nu va fi aplicată nici celor veniţi din Irlanda.

În schimb, persoanele care vin din Franţa în Marea Britanie trebuie să respecte această regulă, contrar celor anunţate în ultimele zile.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Călătorii internaţionali trebuie să completeze un formular de intrare în ţară, în care să precizeze datele de contact, aceştia putând fi supuşi unei inspecţii aleatorii de către angajaţii sanitari pentru a se verifica dacă respectă prevederile.

Potrivit autorităţilor, orice călător care intră în ţară cu avionul, feribotul sau cu trenul trebuie să furnizeze o adresă privind locul în care se va izola, altminteri va fi guvernul cel care se va ocupa de găzduirea lor în perioada de carantină.

Executivul lui Boris Johnson a anunţat în urmă cu câteva zile că această măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Măsura a fost calificată de consilierul delegat al companiei Ryanair, Michael O'Leary, drept "idioată" şi "impracticabilă", în timp ce sectorul aviatic britanic şi-a exprimat îngrijorarea că această decizie va sfârşi prin a "ucide" călătoriile internaţionale dinspre şi spre Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.