Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei de la Asociaţia Împreună pentru Autostrada A8 ameninţă Guvernul: 'A amânat şedinţa festivă de la Iaşi de teama protestelor, îi aşteptam cu vuvuzele'

scandal

Guvernul a amânat şedinţa festivă de la Iaşi de teama protestelor, susţin reprezentanţii Asociaţiei ”Împreună pentru Autostrada A8”, spunând că erau pregătiţi să-i întâmpine cu vuvuzele pe miniştri. Cătălin Urtoi, membru fondator al Asociaţiei ”Împreună pentru autostrada A8”, a afirmat că amânarea şedinţei de guvern de la Iaşi din 24 noiembrie arată frica guvernanţilor că vor fi întâmpinaţi cu proteste de către ieşenii care vor începerea autostrazii Iaşi-Târgu Mureş.

”Eram pregătiţi să-i întâmpinăm cum se cuvine, cu vuvuzele. Pregăteam un protest în faţa Palatului Culturii, acolo unde urma să aibă loc şedinţa Gvernului. Ei au motivat că au programul încărcat, dar sunt basme, le este frică de noi. Mămăliga explodează şi în Moldova şi nu mai au curaj să dea piept cu oamenii”, a declarat pentru News.ro Cătălin Urtoi, membru fondator al Asociaţiei ”Împreună pentru autostrada A8”.

Aproximativ 1.500 de oameni s-au prins într-un lanţ uman, săptămâna trecută, la Iaşi, cerând Guvernului începerea construcţiei autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Acţiunea a fost organizată de două asociaţii - ”Împreună pentru autostrada A8” şi ”Moldova vrea autostradă”. Şedinţa festivă a Guvernului programată la Iaşi în 24 noiembrie pentru a marca începerea programului Centenarul Marii Unirii se amână, din cauza programului încărcat al premierului, a anunţat vineri conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, în urma unei adrese primite de la Palatul Victoria. ”Agenda de lucru deosebit de încărcată, în această perioadă, a prim-ministrului Românei, domnul Mihai Tudose şi a celorlalţi membri ai Guvernului, impune o reprogramare a şedinţei festive din data de 24 noiembrie 2017, noua dată a reuniunii urmând să fie propusă organelor admnistraţiei publice locale din judeţul Iaşi.

Guvernul României acordă o importanţă deosebită marcării Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, evenimente care, prin eroism şi sacrificiu suprem, au pus temelia reîntregirii naţiunii şi împlinirii unui ideal românesc de veacuri”, se arată în adresa Guvernului trimisă conducerii CJ Iaşi. În urmă cu o zi, reprezentanţii CJ anunţau că Guvernul se va întruni într-o şedinţă festivă la Iaşi, pe 24 noiembrie, pentru a marca debutul programului ”Centenarul Marii Uniri”, în timp ce o întrunire similară a Parlamentului tot la Iaşi a fost amânată. Şedinţa de Guvern urma să aibă loc la Palatul Culturii din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.