Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei de la Renault își denunță fostul șef - Carlos Ghosn a primit în beneficiul său personal 50.000 de euro

Agerpres
Renault

Constructorul auto francez Renault a anunţat joi că a descoperit faptul că fostul său preşedinte director general, Carlos Ghosn, a primit în beneficiul său personal 50.000 de euro, în cadrul unui contractului de sponsorizare încheiat de Renault cu palatul Versailles, în apropiere de Paris, transmit Reuters şi AFP preluate de Agerpres

"Am descoperit că o sumă în contrapartidă în valoare de 50.000 de euro în cadrul unei contract de mecenat semnat cu castelul Versailles, a fost alocată în beneficiul personal al lui Carlos Ghosn", a informat Renault într-un comunicat.

Constructorul auto a adăugat că a decis să transmită procurorilor aceste informaţii descoperite în cadrul verificărilor demarate după arestarea lui Carlos Ghosn în Japonia, la data de 19 noiembrie 2018, pe fondul suspiciunilor referitoare la nereguli financiare în calitate de preşedinte al Nissan.

Acest anunţ vine după un articol publicat în "Le Figaro" potrivit căruia Renault ar fi descoperit că cheltuielile pentru închirierea palatului Grand Trianon, din cadrul castelului Versailles, cu ocazia căsătoriei lui Carlos Ghosn în 2016, adică o sumă evaluată de 50.000 de euro, au fost incluse în contractul de sponsorizare încheiat de Renault cu palatul Versailles. Însă petrecerea de nuntă a lui Carlos Ghosn cu cea de a doua soţie a fost un eveniment privat fără nicio legătură cu contractul de sponsorizare dintre Renault şi palatul Versailles.

Carlos Ghosn a demisionat la finele lunii ianuarie din postul de preşedinte director general al Renault după ce anterior a demisionat şi din funcţiile de preşedinte al Nissan şi Mitsubishi.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Ghosn este acuzat în special că a primit plăţi în valoare de 7,82 milioane euro prin intermediul Nissan-Mitsubishi B.V., o societate mixtă cu sediul în Olanda.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.