Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei din Afganistan au descoperit două gropi comune cu cadavrele unor civili răpiţi şi ucişi de Statul Islamic

twitter.com
kabul afganistan explozie

Două gropi comune cu cadavrele a aproape 20 de civili răpiţi de militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic au fost descoperite de autorităţile afgane în provincia Nangarhar, din estul ţării, în ultimele două zile, au confirmat oficiali locali, citaţi de dpa. Zece cadavre au fost găsite marţi într-o groapă din zona Mamanddara, districtul Achin, după ce o alta, în care se aflau nouă trupuri neînsufleţite, fusese descoperită în aceeaşi zonă luni, a declarat Attaullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Cadavrele aparţin unor civili răpiţi de militanţi jihadişti în Kot şi Pachiragam în urmă cu un an şi jumătate. Descoperirea gropilor comune a fost confirmată de un membru al consiliului provinciei, Sohrab Qaderi, potrivit căruia cei 10 civili găsiţi morţi marţi au fost împuşcaţi în cap şi apoi îngropaţi. 'Trebuie să ne aşteptăm la mai multe astfel de gropi comune, pentru că mulţi oameni au fost răpiţi de Daesh (Statul Islamic - n.r.) în Nangarhar şi sunt în continuare dispăruţi', a adăugat Qaderi, anunţă Agerpres.

Conform purtătorului de cuvânt, districtul Mamanddara i-a servit ca bază lui Hafiz Saeed Khan, fostul lider al grupării sunnite în Afganistan, ucis într-un atac aerian american în august 2016.

Gruparea Stat Islamic, altădată limitată la patru districte din Nangarhar, s-a extins treptat şi în alte provincii, adăugându-se problemelor cărora trebuie să le facă faţă forţele de securitate afgane, confruntate de asemenea cu insurgenţa talibană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.