Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi copii din autobuzul deturnat lângă Milano, care au dejucat planurile atentatorului, vor primi cetățenia italiană

Autorităţile italiene vor acorda cetăţenia italiană celor doi copii proveniţi din familii de imigranţi care au contribuit la dejucarea recentului atac terorist de lângă Milano, a anunţat miercuri ministrul de interne şi vicepremierul Matteo Salvini, transmit dpa şi AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Ramy Shehata şi Adam el Hamami, în vârstă de 13, respectiv 12 ani, s-au numărat între cei 51 de elevi din autobuzul şcolar deturnat săptămâna trecută de şoferul său, italian de origine senegaleză, care ar fi vrut să-l arunce în aer pentru a răzbuna moartea migranţilor în Marea Mediterană. Shehata şi el Hamami au fost aclamaţi ca "eroi" pentru că au reuşit să ascundă în timpul tentativei de atentat un telefon mobil pe care l-au folosit pentru a contacta poliţia.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

"Jos pălăria" - a spus Salvini într-o conferinţă de presă după o întâlnire la ministerul său cu cei doi copii, alţi doi supravieţuitori şi mai mulţi carabinieri implicaţi în salvare.

Matteo Salvini, care conduce partidul antimigranţi Liga, a precizat că Shehata şi el Hamami vor primi paşapoarte italiene, nu însă şi familiile lor, care provin din Egipt, respectiv Maroc.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Marţi, cei doi copii au avut o altă întâlnire importantă, cu echipa naţională de fotbal a Italiei la Parma, unde "Azzurri" au învins echipa Liechtensteinului cu 6 la 0. "A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea", a declarat Shehata după meci, citat de agenţia ANSA.

Incidentul cu autobuzul deturnat a relansat dezbaterea asupra legislaţiei italiene cu privire la acordarea cetăţeniei, Partidul Democrat (opoziţie) cerând ca toţi copiii de imigranţi din generaţia a doua să primească paşapoarte italiene. Totuşi, PD a încercat şi nu a reuşit să adopte o reformă în acest sens în timp ce se afla la guvernare, iar Salvini şi-a reiterat opoziţia faţă de o modificare a legilor cetăţeniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.