Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai importanți jucători și jucătoare interziși la Wimbledon, după decizia luată de englezi

Wimbledon

Decizia anunţată miercuri de Wimbledon de a-i exclude pe jucătorii ruşi şi belaruşi de la ediţia 2022 (27 iunie-10 iulie) vizează, conform clasamentelor din 18 aprilie, cinci jucători din Top 100 ATP şi douăsprezece jucătoare din Top 100 WTA, cei mai importanţi dintre aceştia fiind amintiţi de Agenţia France-Presse.

MASCULIN

Daniil Medvedev (Rusia/N.2/26 ani): se recuperează după o hernie care l-a făcut pe 2 aprilie să anunţe că va lipsi "o lună sau două". Finalist în acest an la Openul Australiei şi laureat al ultimului US Open, a atins optimile de finală anul trecut la Wimbledon, cel mai bun rezultat al său în patru participări, după ce a trecut mai ales de Carlos Alcaraz şi Marin Cilic, înainte de a fi eliminat de Hubert Hurkacz, scrie agerpres.ro.

Andrei Rublev (Rusia/N.8/24 ani): a atins anul trecut optimile de finală pe iarba londoneză, cel mai bun rezultat al său de până acum. La celelalte trei turnee de Mare Şlem nu a depăşit sferturile de finală.

Karen Hacianov (Rusia/N.26/25 ani): în sferturi de finală în 2021, cel mai bun rezultat al său într-o competiţie de Grand Slam, deja atins în 2019 la Roland Garros.

Aslan Karaţev (Rusia/N.30/28 ani): nu a fost niciodată pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem înainte de a trece de calificări şi de a ajunge în semifinale la Openul Australiei în 2021. La Wimbledon, el a pierdut singurul său meci pe tabloul principal, anul trecut în faţa lui Jeremy Chardy în primul tur.

Este de asemenea vizat Ilia Ivaşka (Belarus/N.44/28 ani).

FEMININ

Arina Sabalenka (Belarus/N.4/23 ani): semifinalistă anul trecut la Wimbledon, a recidivat câteva săptămâni mai târziu la US Open. În acest an, a fost eliminată în optimi de finală în Australia.

Anastasia Pavliucenkova (Rusia/N.15/30 ani): finalistă la Roland Garros în 2021, nu a strălucit niciodată cu adevărat pe iarbă. Cel mai bun rezultat al său la Wimbledon a fost un sfert de finală în 2016. Anul trecut a pierdut în turul 3.

Victoria Azarenka (Belarus/N.18/32 ani): de două ori semifinalistă la Wimbledon, în urmă cu mulţi ani, în 2011 şi 2012. De atunci, a atins sferturile în 2015, iar anul trecut a fost eliminată în turul 2.

Sunt de asemenea vizate: Daria Kasatkina (Rusia/N.26/24 ani), Veronika Kudermetova (Rusia/N.29/24 ani), Liudmila Samsonova (Rusia/N.31/23 ani), Ekaterina Alexandrova (Rusia/N.39/27 ani), Aleksandra Sasnovici (Belarus/N.50/28 ani), Varvara Graceva (Rusia/N.73/21 ani), Anna Kalinskaia (Rusia/N.75/23 ani), Kamilla Rahimova (Rusia/N.95/20 ani), Vera Zvonareva (Rusia/N.100/37 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.