Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai tineri militari români din Afganistan au 21 de ani şi impresionează prin curajul lor

www.rador.ro
militari, soldați români Afganistan Kandahar

Doi soldaţi, de doar 21 de ani, şi-au asumat un rol foarte important în Armata română. Aceştia participă, alături de Batalionul 280 Infanterie Protecţie a Forţei ''Inimi Neînfricate'' Focşani, la misiunea Resolute Support, pe care Organizaţia Nord-Atlantică o desfăşoară în Afganistan. Florin Biter şi Narcis Piciu abia au împlinit 21 de ani, iar acum se află printre militarii români dislocaţi la Baza Militară Aeriană Kandahar. Amândoi şi-au dorit foarte mult să îmbrace haina militară şi s-au înrolat în armată. Când s-a anunţat în unitate misiunea din Afganistan, cei doi au fost primii care au depus cereri de plecare.

Soldatul Florin Biter este liderul de tinereţe al batalionului vrâncean din Afganistan. El a împlinit 21 de ani în urmă cu mai puţin de o lună, pe 15 august, cu câteva zile înainte de a pleca în teatrul de operaţii. Anul trecut, s-a înscris la Academia Militară, însă a fost admis la cursurile cu taxă. Nu şi-a permis acest lucru, astfel încât a renunţat şi acum a ajuns în Afganistan, unde îndeplineşte misiuni de escortă. ''În primul rând e o curiozitate. E şi o experienţă nouă. Mă ajută şi în carieră. Sunt lucruri noi pe care le învăţ'', spune Florin, care a fost atras de disciplina şi rigoarea din sistemul milităresc.

Aceeaşi vârstă o are şi soldatul Narcis Piciu, cel care face zilnic misiuni de patrulare în zona provinciei Kandahar. A absolvit Liceul Economic ''Mihail Kogălniceanu'' din Focşani, însă acum lucrează ca puşcaş - lunetist pe autospecialele blindate cu care merge în patrulare. ''Sunt la prima misiune. Am şi un an de armată, de când m-am angajat în sistemul MApN. Mi-am dorit foarte mult să particip la o misiune internaţională, în primul rând pentru experienţă. Vreau să urmez cariera militară. Am auzit de la foarte mulţi colegi cum este într-un teatru de operaţii şi am vrut să o simt pe piele mea'', a explicat tânărul Narcis.

Ameninţările din zona de conflict nu îl sperie şi este convins că poate face faţă oricărei situaţii, indiferent cât de dificilă şi periculoasă ar fi. ''La început aveam unele îndoieli, dar acum, văzând practic ce trebuie să fac, sunt foarte sigur pe mine'', a adăugat acesta, conform Agerpres. Batalionul 280 Infanterie Protecţie a Forţei ''Inimi Neînfricate'' Focşani participă, începând din luna august a acestui an, cu peste 600 de militari la misiunea Resolute Support din sudul Afganistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.