Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei nouă lideri catalani, condamnați la închisoare, fac apel la încetarea protestelor violente din Catalonia

proteste Barcelona Catalonia

Cei nouă lideri catalani, condamnați în această săptămână la mai mulți ani de închisoare, au solicitat, prin intermediul unei postări comune, încetarea violențelor din cadrul manifestațiilor publice ale susținătorilor mișcării secesioniste din Catalonia, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Apelul făcut de liderii mișcării secesioniste din Catalonia vine în urma avertismentului transmis de Guvernul spaniol, conform căruia acesta va răspunde violenței manifestată în cadrul pretestelor în mod „ferm, proporțional și unitar”.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Reacția autorităților spaniole succede celor două nopți consecutive de violență necontrolată, ca formă de protest a catalanilor față de decizia Curții Supreme de a-i aresta pe liderii mișcării secesioniste. Poliția din Spania a informat miercuri că 30 de persoane au fost arestate în timpul protestelor.

În cadrul unei postări pe Twitter, publicată miercuri dimineață, cei nouă catalani condamnați au cerut un răspuns de amploare din partea locuitorilor față de decizia emisă luni de instanța spaniolă, însă unul pașnic. „Tot sprijinul pentru mobilizări și pentru marșuri masive și pașnice”; „Violența nu ne reprezintă pe noi”, au scris liderii arestați.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona și în alte orașe din regiune, soldate cu rănirea a cel puțin 78 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.