Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost aduși în România cu o aeronavă de tip C-27J Spartan

diamond princess

Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus au fost aduși în București cu o aeronavă de tip C-27J Spartan, anunță Ministerul Apărării.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, 22 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru aducerea în țară a șase cetățeni români repatriați din Japonia, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Apărării, conform Mediafax.ro.

Citește și: 80 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate și raportate în ultima săptămână, în București și 10 județe

Cei șase cetățeni au fost transportați din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații”, se arată în comunicat.

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess a aterizat dimineață la Baza aeriană 90 din București.

Citește și: Meciul lui LA Lakers cu LA Clippers, amânat după decesul lui Kobe Bryant, a fost reprogramat pe 9 aprilie

Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

Citește și: Simona Halep va juca, astăzi, contra Elenei Ribakina, în finala turneului de la Dubai

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționa că sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.