Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei trei cetăţeni marocani fugiți dintr-un centru de carantină au fost prinşi într-o pădure din Arad

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Cei trei cetăţeni marocani care erau căutaţi de autorităţi după ce au fugit dintr-un centru de carantină din judeţul Arad au fost prinşi, miercuri, într-o zonă împădurită, potrivit Agerpres.

Patru marocani au fugit luni din centrul respectiv, însă unul a fost prins după câteva ore şi ceilalţi trei au fost găsiţi abia miercuri.

"În urma celor trei zile de căutări, în care au fost implicate mai multe forţe de ordine, cetăţenii marocani dispăruţi de la un centru de carantină au fost depistaţi. Încă din primul moment în care s-a constatat lipsa acestora, jandarmii au plecat în căutarea lor, unul dintre bărbaţi fiind depistat după doar câteva ore de către aceştia. Astăzi, în jurul orei 14,00, ceilalţi trei cetăţeni marocani au fost depistaţi de către jandarmi, la o distanţă de aproximativ 60 de km de centrul în care erau cazaţi, într-o zonă împădurită din apropierea localităţii Pătârş, la limita cu judeţul Timiş", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Bărbaţii au fost duşi la cel mai apropiat centru de carantină din judeţul Arad, unde vor rămâne pe cheltuiala lor în următoarele 14 zile. De asemenea, toţi cei patru vor fi cercetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

"După expirarea termenului de 14 zile de carantină, cei patru cetăţeni marocani vor fi instituţionalizaţi într-un centru de custodie publică a cetăţenilor străini, conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare", a mai anunţat Cozma.

Prefectura Arad preciza marţi că centrele de carantină nu au regim de detenţie iar misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine publică în zona acestora.

"Permanent, cetăţenii aflaţi carantină sunt informaţi despre prevederile legale privind măsura carantinării şi consecinţele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri", conform Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.