Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Povestea impresionantă a lui Fredie Blom

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fredie Blom, un sud-african despre care se crede că era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la 116 ani, scrie BBC. Actele de identitate ale lui Fredie arată că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904. Totuşi, acest lucru nu a fost niciodată verificat de Guinness World Records, scrie Mediafax.

Fredie Blom are o poveste de viaţă impresionantă. Atunci când era adolescent, întreaga lui familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. El nu doar că a supravieţuit, dar a trecut şi prin două războaie mondiale şi apartheid.

Vaccinul de la Oxford-Astra Zeneca, în faze avansate de testare. Cum va ajunge în România

Bărbatul declara pentru BBC în 2018 că nu există vreun secret special pentru longevitatea sa: „Există un singur lucru - este omul de sus (Dumnezeu - n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ţine”.

Blom şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii ca muncitor, mai întâi la o fermă şi apoi în domeniul construcţiilor, şi s-a pensionat abia după ce a depăşit 80 de ani. A renunţat la băutură în urmă cu mulţi ani, dar nu şi la tutun.

Vârsta nu era un impediment pentru el. „Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne. A fost un om puternic, plin de mândrie”, povesteşte un reprezentant al familiei, Andre Naidoo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.