Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bine de știut - Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Cum îl alegi cel mai bine

ulei

Bine de știut - Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Cum îl alegi cel mai bine

Nu toate uleiurile sunt destinate utilizării la gătit, în special în preparatele la temperaturi înalte. Altele se descurcă mai bine în preparate la rece sau folosite ca suplimente alimentare, de exemplu. Astfel, este foarte important să știți ce ulei se pretează cel mai bine pentru prăjit.

Punctul de ardere sau de fum, adică acea temperatură la care uleiul încins începe să producă fum și să genereze radicali liberi în alimente este cel mai important aspect care trebuie luat în considerare.

Este recomandat să alegi un ulei pentru prăjit al cărui punct de ardere este ridicat. Cu toate că unele uleiuri conțin mulți antioxidanți, punctul de ardere este scăzut, motiv pentru care ar trebui evitat atunci când vrei să-l utilizezi pentru prăjit, arată cumsa.ro.

Uleiul de rapiță are temperatura de ardere de 204 grade Celsius. Este bogat în grăsimi nesaturate, are o aromă neutră și este cel mai indicat atunci când vine vorba de uleiuri pentru prăjit.

Uleiul de măsline își pierde din calități, dacă este gătit

Deși este sănătos, uleiul de măsline, cu o temperatură de ardere de 216 grade Celsius, nu este recomandat pentru prăjit. Acesta își va pierde din calități, cel mai bine fiind utilizat în salate sau adăugat peste preparatele gătite deja.

Uleiul de floarea soarelui este poate cel mai cunoscut ulei pentru prăjit. Are o temperatură de ardere de 227 grade Celsius și conține aproximativ 90% grăsimi nesaturate sănătoase.

Și uleiul de porumb este foarte utilizat atunci când vine vorba de prăjit. Temperatura de ardere este de 232 grade Celsius, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat cu succes pentru orice tip de prăjire.

Uleiul de avocado are un punct de fum de aproximativ 271 grade Celsius, ceea ce îl face ideal pentru gătit la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea.

Are un gust neutru, asemănător cu cel de avocado și îl puteți folosi în mod similar cu uleiul de măsline. De asemenea, are o compoziție nutrițională similară cu cea a uleiului de măsline, cu un procent ridicat de acid oleic, o grăsime sănătoasă pentru inimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.