Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai controversat GENERAL român al momentului, la ceremonia de preluare a șefiei Comitetului militar al UE

agerpres.ro
Nicolae Ciuca

Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, participă la activitățile specifice prilejuite de preluarea Președinției Consiliului UE de către România, care se desfășoară la Bruxelles și la care sunt invitați să participe reprezentanții militari ai statelor membre ale UE, anunță MApN.

"Acest eveniment marchează, la nivelul Comitetului militar al Uniunii Europene, momentul oficial al preluării mandatului Consiliului Președinției UE de către România.

Citeste si Viorica Dăncilă merge în Parlamentul European: Înţelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem acţionând împreună pentru România şi UE

Printre temele de interes pe care țara noastră le va avea în vedere pe parcursul celor șase luni de mandat se numără Politica de Securitate și Apărare Comună (PSAC), prin care se vor urmări consolidarea inițiativelor privind dezvoltarea capabilităților de apărare ale UE, promovarea activă a dimensiunii practice a parteneriatului NATO-UE, valorificarea, în contextul dialogului transatlantic, a oportunităților de cooperare generate prin dezvoltare PSAC și creșterea rolului și a credibilității UE ca actor regional și global în probleme de securitate și apărare'', transmite ministerul.

Funcția de șef al Armatei, ocupată de Nicolae Ciucă, este in mijlocul celui mai nou conflict dintre președinte și guvern. Ministrul Apărării anunta ca il va actiona in instanta pe seful statului după ce Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul lui Nicolae Ciuca, fara acordul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.