Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai controversat mesaj de 1 Decembrie: De ce ne trebuie noua Armata? Ar trebui sa defilam cu DNA

parada

Fostul redactor sef al Academiei Catavencu, Dan Mazilu scrie un mesaj de 1 Decembrie care va soca si poate chiar revolta pe multi. El sustine ca defilarea de Ziua Nationala nu ar trebui facuta de Armata, ci de DNA, de profesori, de mecanici si frizeri, pentru ca oricum Armata Romana nu ar rezista nici 15 minute intr-un razboi.

Va prezentam mesajul jurnalistului fara alte comentarii:

"Vasăzică iar avem paradă de ziua națională.

Eu nu m-am prins niciodată de ce scoatem puștile de 1 Decembrie. E ziua țării și noi ieșim cu tunul pe carosabil.

Gândiți-vă cum ar fi să veniți la ziua mea și eu să mă fâțâi prin fața voastră cu satârul.

A doua problemă e Armata.

Citeste si: VIDEO. Basescu, aparitie surpiza la parada. Cine l-a insotit spre deliciul publicului

Nu știu de ce ne trebuie nouă Armată. Mai bine plantăm păduri și reparăm drumurile, ca să putem fugi în codri în caz de război. Așa cum stau lucrurile acum, murim cu zile. Rușii ar putea ucide trei sferturi dintre români pe DN1, la Comarnic. Un sfert moare până acolo, în accidente produse de „șmecheri” cu jeep, gen Huidu. Restul o să fie ușor de identificat prin munții defrișați.

Poate ar trebui să-i rugăm pe ăia de la Holzindustrie să ne meșterească niște arbori falși din PAL-ul făcut din copacii noștri.

Revenind la Armată. Pe bune, acum. Câteva sute de profesioniști, atâta tot. Și un balast de câteva mii de burtoși semi-analfabeți și bețivi, care confundă reculul cu returul, plimbători de hârtii pe lefuri grase, scoși la pensia babană când necăjiții de profesori de-abia-și încep viața.

Citeste si: Alarmă la parada de 1 Decembrie: Un bărbat înarmat, văzut în apropierea lui Klaus Iohannis

Luptele armantei române o să fie transmise pe Comedy Central, nu pe CNN sau BBC. Încercați să vă închipuiți fără să râdeți tancurile noastre pe GPL, care pornesc doar tractate sau îmbrâncite la vale. Singurul submarin al Marinei române, Delfinul, propulsat cu vâsle fiindcă „n-avem bani” pentru acumulatori (80% din bugetul Apărării, oricât ar fi de mare, merge pe salarii). A, și bricul ăla, Mircea, cu care cadeții merg anual în Istambul, să-și cumpere blugi.

Iar în fruntea tuturor tuturor trupelor terestre, în S- Class cu girofar, generalissimul Oprea, precedat de o coloană de motocicliști sinucigași și secondat de Marele Stat Major alcătuit din Neculai Onțanu, Puiu Iordănescu, Ilie Năstase și colonelul de presă Robert Nicolae Turcescu Schengen.

Două sute de mii de ruși postați la graniță, care ar trage un pârț la unison, ar trimite întreaga Armata Română direct în Cimitirul Eroilor.

După un sfert de oră de război, România va semna actul de capitulare, prin același Gabriel Oprea, devenit instantaneu mareșal al Armatei Sovietice. În cinstea acestui eveniment, bulevardul General Magheru se va redenumi Bulevardul Gabriel Oprea. Și gata.

Eu zic că, decât să defilăm cu băieții ăștia al căror scop principal în viață este să zică „Să trăiți” și care, cinstit vorbind, nu ne apără de nimeni, ar trebui să defilăm cu cei care pot schimba cumva țara asta. Cu DNA-ul. Cu învățătorii și profesorii, a căror menire e să scoată oameni care pot gândi dincolo de „am înțeles, `trăiți!”. Cu doctorii, inginerii și arhitecții. Cu nutriționiștii, stomatologii și frizerii. Cu instalatorii buni, cu faianțatorii care știu meserie, cu mecanicii nețepari.

În timpul defilării, militarii ar trebui să fie la treaba lor, cu ochii pe graniță. Altfel se cheamă neglijență în serviciu", a scris Dan Mazilu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.