Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai de preţ secret al scriitorului Gabriel Garcia Marquez a ieșit la iveală: 'Am aşteptat să divulgăm informaţia după moartea soției'

picpicx.com
gabriel garcia marquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, premiat cu Nobel pentru Literatură, are o fiică din afara căsătoriei, un secret păstrat de apropiaţi, dar dezvăluit luni, la opt ani de la moartea sa, de un articol din presa columbiană, scrie news.ro.

Căsătorit timp de aproape 50 de ani cu Mercedes Bacha, Garcia Marquez a avut o relaţie în afara căsătoriei cu o jurnalistă mexicană, Susana Cato, potrivit unui articol din cotidianul El Universal, cu sediul în Cartagena (nord). Din această legătură s-a născut o fată, Indira, astăzi în vârstă de 31 de ani şi producătoare de cinema, care nu poartă numele celebrului său tată, detaliază articolul.

Autorul volumului „Un veac de singurătate” a întânit-o pe Susana Cato în Cuba. Ea l-a intervievat o dată pentru o publicaţie columbiană şi au scris împreună scenarii.

„Puţin înainte de moartea lui Gabriel Garcia Marquez, zvonul mi-a ajuns la urechi şi de-a lungul celor opt ani m-a măcinat, am vrut să verific dacă informaţia era adevărată”, a povestit la un post de radio local autorul articolului, Gustavo Tatis. În scrierea sa, „O fiică: cel mai bine păstrat secret al lui Gabriel Garcia Marquez”, Gustavo Tatis explică că a confirmat „informaţia” cu biograful, membrii familiei şi cu unul dintre cei mai buni prieteni al scriitorului. Dar, el spune că l-a păstrat din respect pentru soţia scriitorului, Mercedes. „Am aşteptat să divulgăm informaţia după moartea ei”. Existenţa acestei fiice ascunse a fost „cel mai sacru şi intim secret” al lui Garcia Marquez.

Gabriel Garcia Marquez a murit la 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexic, unde şi-a trăit o parte din viaţă. Soţia sa a murit, la aceeaşi vârstă, pe 15 august 2020. Articolul din El Universal nu precizează dacă Mercedes ştia de existenţa Indirei. „Este probabil ca Mercedes să fi intuit ceea ce s-a întâmplat între Susana şi Garcia Marquez, dar până la sfârşitul vieţii, ea a fost discretă şi tăcută. În orice caz, dezvăluirea Indirei a fost un cataclism familial”, afirmă autorul articolului.

„Până la final, Garcia Marquez a vegheat asupra fiicei sale”, asigură Gustavo Tatis. În anii 1990, laureatul premiului Nobel 1982 declara că „orice scriitor are trei vieţi: una publică, una privată şi una secretă”. În cazul său, „în fiecare dintre cele trei vieţi, femeile au jucat un rol cheie”, a comentat jurnalistul.

Garcia Marquez şi soţia sa au doi fii, Gonzalo şi Rodrigo, care au publicat anul trecut cartea „Les adieux à Gabo et Mercedes”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.